Anders Emil Schack
København-Aalborg
Alder: 30 år
Universitet: KU
Introduktionsstilling: Neurokirurgisk afdeling, OUH
Jeg blev uddannet som læge fra Københavns Universitet i 2020 og startede min neurokirurgiske karriere med en introduktionsstilling på OUH 2022-2023. Inden jeg skiftede til neurokirurgien, havde jeg fornøjelsen af at være i Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling på Rigshospitalet. Her blev jeg kastet ud i alt fra aborter til kejsersnit – og alt det kaos derimellem. Det gav mig en solid baggrund i at håndtere akutte situationer, og ikke mindst i at holde hovedet koldt, når familier er i de mest spændte øjeblikke i deres liv!
Efter at have byttet fødegangen ud med operationsstuen, har jeg arbejdet med neurokirurgi på Rigshospitalet og er nu startet i hoveduddannelse ved Neurokirurgisk Afdeling her.
Forskning har også været en vigtig del af min karriere. Jeg har arbejdet med flere neurokirurgiske forskningsprojekter, herunder perioperativ behandling og forebyggelse af recidiv ved kronisk subduralt hæmatom, og jeg er i gang med en Ph.D., der omhandler netop dette område.
Jeg bor i København med min kæreste Therese og vores to børn. Jeg elsker at være udenfor – hvad end det er en cykeltur gennem skoven, en overnatning i telt i regnvejr (selvom det til tider føles som selvstraf). Indendørs kan jeg godt lide at dykke ned i en god bog, finde en ny hobby eller rode med min cykel – ofte uden at få den til at køre bedre. Jeg ser frem til at møde jer alle på gangene og til faglige og sociale arrangementer, hvor vi forhåbentlig kan have nogle gode stunder midt i alt det seriøse.
De bedste hilsner, Anders Schack
2022
Ali Khalidan Vibholm
Aalborg-København
Alder: 41
Universitet: Aarhus Universitet 2011
Introduktionsstilling: Aarhus Universitetshospital 2020-2021
Uklassificeret: Aalborg Universitetshospital 2022
Om mig – fagligt:
Efter en rejse gennem børne- og ungdomspsykiatrien, ortopædkirurgi og almen praksis under min KBU, gik jeg i gang med en neurovidenskabelig Ph.D., med elementer fra neurologi, neurokirurgi og nuklearmedicin ved Dansk Neuroforsknings Center. Elektroder blev implanteret i hippocampus på rotter og grise, der modtog baseline PET skanning efterfulgt af Deep Brain Stimulation og ny PET. Dette for at validere en tracer til kortlægning af ictal onset zone hos patienter med refraktær epilepsi ifm med vurdering til epilepsi-kirurgi. Efter 1 år bosat i New York City, hvor jeg skrev mine artikler, vendte jeg tilbage til klinikken i neurologi. Efter 3 år i neurologisk hoveduddannelse skiftede jeg over til neurokirurgi, da jeg i mine 3 måneders sideuddannelse på neurokirurgisk afdeling AUH, fandt min rette hylde.
Om mig – privat:
Jeg bor i Aarhus og er gift med en anæstesilæge. Sammen har vi tvillingerne Storm og Lauge på 11 år og Sofie på 4 år. Jeg stammer fra Libanon, kom til Danmark som 3 årig og voksede op i Ribe. Herefter en tur på højskole, efterfulgt af 6 mdr. i Reykjavik som personlig hjælper for en ung mand med svært handicap. Så en tur i trøjen i Den Kongelige Livgarde, hvor jeg blev hængende i 3 år med bl.a. uddannelse som befalingsmand fra Sergentskolen i Sønderborg.
Jeg har en lidt bred smag og bruger min fritid på alt fra frivillig ungdomsfodboldtræner, kulturelle oplevelser og masser af sport – alt sammen helst med min familie og venner.
Hamed Zaer
Aarhus-Odense
Alder: 38
Universitet: Iran 2009
Introduktionsstilling: Neurokirurgisk afdeling, Aalborg Universitetshospital
Uddannelse: Jeg blev færdiguddannet som læge i Iran i 2009 og har lavet en ph.d. ved Aarhus Universitet vedrørende effekt af stereotaktisk ultrahøj præcisions strålebehandling på hjernevæv med henblik på neuromodulation i samarbejde med forskere fra Stanford og Duke University i USA og Johannes Gutenberg University i Tyskland.
Klinik: 12 års medicinsk erfaringer, bl.a. 5 års arbejde i akutmedicin og 4 år i neurologi, efterfulgt af introduktionsforløb på Neurokirurgisk Afdeling – Aalborg Universitetshospital og en uklassificeret stilling i hjerne- og rygkirurgisk afdeling – Aarhus Universitetshospital.
Forskning: Jeg har altid haft en stor interesse for forskningsaktiviteter og har været aktiv i Center for Experimental Neuroscience (CENSE) ved Aarhus Universitetshospital siden 2015 som videnskabelig assistent, ph.d.-studerende og post-doc forsker og blev fortrolig med stereotaktisk interventioner, implantation af Brain-computer interfaces i eksperimentelle opsætninger. Jeg har 13 peer-reviewed publikationer, bl.a. som førsteforfatter i 7 af dem.
Organisatorisk: Jeg har erfaring med at være tillidsrepræsentant for yngre læger samt arbejdsmiljørepræsentant i perioder under min uddannelse.
Privat: Jeg er 38 år, og har en søn, kommer fra Iran, og har boet i Danmark i 8 år.
Martin Munk Bang
Odense-Aarhus
Alder: 33år
Universitet: Syddansk Universitet
Introduktionsstilling: Neurokirurgis afdeling, Odense Universitetshospital
Mit navn er Martin Munk Bang. Jeg blev kandidat i medicin i februar 2018 og umiddelbart efter min KBU, startede jeg på min introduktionsstilling på Neurokirurgisk afdeling på Odense Universitetshospital. Herefter fortsatte jeg i specialet i uklassificeret stilling yderligere ét år, hvorefter jeg gennemførte en introduktionsstilling på Neurologisk afdeling på OUH. Efterfølgende vendte jeg tilbage til neurokirurgien, og begyndte på min hoveduddannelse i januar 2023.
Jeg har siden gymnasiet jeg haft en særlig interesse indenfor hjernen og nervesystemet. På medicinstudiet var neurofagene i fokus, og med mit håndværksmæssige snilde og sans for detaljer passer neurokirurgien ideelt til mig.
Jeg er stolt og ydmyg over at være blevet tilbudt en plads indenfor det neurokirurgiske speciale, og vil altid søge at udføre arbejdet med omhu og samvittighedsfuldhed.
Privat er jeg gift med Kirstine, og vi har sammen 2 børn – Nora på 4 år og Oscar på 2 år. Når jeg ikke er på arbejde, nyder jeg at rejse, lave (og spise) mad, være i naturen og mødes med venner og familie.
Sajjad Chughtai
Glostrup-Rigshospitalet
Universitet: Panum instituttet Årgang 2015
Introduktionsstilling: Rigshospitalet/Glostrup – 2019/2012
Om mig: Jeg hedder Sajjad og er 32 år. Jeg er født og opvokset i Danmark og er uddannet på Københavns universitet. Efter min KBU i København har jeg fået erfaringer som læge i Norge og England, for at få en bred medicinsk grundlag som læge inden jeg kastede mig ud i det der altid har været interessen, nemlig det Neurokirurgiske speciale med introstilling på Rigshospitalet i 2019.
Jeg har haft stor fokus på arbejdsmiljø og uddannelesmiljøet under min ansættelse, hvor jeg har ageret som TR og haft samarbejde med ledelsen om diverse undervisningstiltag.
Jeg har også bidraget til forskellige forskningsprojekter på afdelingerne. Jeg har mit eget projekt i pipeline, som jeg kommer til at arbejde videre med omhandlende blodfortyndende behandling hos de neurokirurgiske patienter.
Jeg er gift og har 2 børn, Aiza på 8 år og Raahim på 6 år. I min fritid spiller jeg fodbold og padel tennis og nyder familiens selskab.
2021
Jeppe Lohfert Haslund-Vinding
Glostrup-Rigshospitalet
Universitet: Københavns Universitet, årgang 2016
Introduktionsstilling: Rigshospitalet/Glostrup – 2018/2019
Om mig: Jeg har været i det neurokirurgiske speciale i snart 5 år. Udover almen interesse for neurokirurgi, er jeg særligt interesseret i neuroonkologi og neuroinflammation. I løbet af min kandidat havde jeg et prægraduat forskningsår i Geneve, Schweiz. Her forskede jeg i microgliaceller og neuroinflammation. Siden jeg blev læge, har jeg sideløbende med mit kliniske arbejde skrevet ”Klinisk Basisbog” – en grundbog for medicinstuderende og yngre læger. Under mine ansættelser på neurokirurgisk har jeg forsket i sammenhængen mellem neuroinflammation, epilepsi og neuropsykologiske mén før og efter meningeom-kirurgi. I min fritid nyder jeg at lave mad, spille basketball og driver en hobby-vinimport sammen med en god ven.
Joel Borgstedt-Bendixen
Aalborg-Aarhus
Universitet: Aarhus Universitet, årgang 2017
Introduktionsstilling: Aarhus Universitetshospital – 2019/2020
Om mig: Oprindelig er jeg fra Gøteborg på Sveriges vestkyst, men flyttede til Aarhus i forbindelse med medicinstudiet i 2010. Jeg har arbejdet på Neurokirurgisk afdeling i Aalborg og Aarhus omkring 4 år. Siden 2015 har jeg været forkningsaktiv i Aarhus hvorigennem jeg har publiceret 4 artikler. Jeg er gået igang med min PhD på Aarhus Universitet omhandlende stamcelleterapi for rygmarvsskader på grise, hvilket jeg kombinerer med mit uddannelsesforløb.
Jeg er gift med Sofie som også er læge og blev færdiguddannet i januar 2021. Vi har sammen en lille datter, født i juli 2021, som hedder Ester. Vi bor i Aalborg, hvor Sofie er igang med sin KBU.
Jón Kristinn Nielsen
Aarhus-Aalborg
Universitet: Islands Universitet, årgang 2014
Introduktionsstilling: Aarhus Universitetshsopital 2018/2019
Om mig: Jeg hedder Jón og er flyttet til Danmark fra Island for at blive neurokirurg.
Jeg blev uddannet læge fra Islands Universitet i 2014. Efter mit islandske KBU år („kandidatsár“) arbejdede jeg som reservelæge på Landspítali Universitetshospital i Reykjavík i 3 år. Der prøvede jeg de forskellige kirurgiske specialer; bl.a. abdominalkirurgi, plastikkirurgi, karkirurgi og selvfølgelig neurokirurgi, for at være stensikker på at jeg skulle blive neurokirurg. Jeg har også arbejdet 6 måneder som reservelæge på intensiv/anæstesioligsk afd.
Jeg fik min introduktionsstilling i Aarhus i 2018-2019, var i uklassificerede stillinger på Rigshospitalet og senere i Aalborg fra 2019-2021 og starter nu min Hoveduddannelse i Aarhus i januar 2022.
Siden 6. semester i studiet har jeg været forskningsaktiv i perioder. På nuværende tidspunkt arbejder jeg på et prospektivt studie om effekt af sakrale elektroder, sammen med Helga Gulisano.
Inden jeg kom til Danmark var jeg kasserer for FAL (Félag Almennra Lækna), forening for yngre læger i Island, i 3 år og var også bestyrelsesmedlem af Landspítalis Lægeforening i 3 år.
Min fritid bruger jeg ellers på samvær med venner og familie, rejser (når tilladt), at være ude i naturen, museer, madlavning og bagning.
Kasper Selvig Jakobsen
Odense-Aarhus
Universitet: Syddansk Universitet 2016
Introduktionsstilling: Aarhus Universitetshospital 2017/2018
Om mig: Jeg er opvokset i Malling uden for Aarhus på en rideskole så jeg ved hvordan det føles at blive trådt på, bidt i, sparket og smidt af.
Rareș Mișcov
Aalborg-Aarhus
Universitet: University of Medicine and Pharmacy ”Iuliu Hatieganu” Cluj Napoca, Romania, 2016
Introduktionsstilling: Aalborg Universitetshospital, 2019/2020
Om mig: Jeg er 30 år gammel, bor i Aalborg og er kommet til Danmark for 3 år siden. Min interesse i neurokirurgi startede da jeg var i gymnasiet og udviklede sig med tiden, ved at deltage i bl.a. Studerendes Selskab for Neurologi og Neurokirurgi i Cluj (hvor jeg var koordinator i et år) samt relevante kurser og kongresser. Jeg har arbejdet på Neurokirurgisk Afdeling i Aalborg i 3 år, som har styrket min bevidsthed om, at jeg ønsker at være neurokirurg. I år har jeg fået en hoveduddannelsesstilling, som jeg er meget glad for. Jeg ser frem til samarbejdet og at bidrage til udviklingen af det danske neurokirurgi.
2020
Jakob Haakon Arngrim
Aarhus-Odense
Alder:
Universitet:
Introduktionsstilling:
Om mig:
Michael Karlsson
Glostrup-Rigshospitalet
Alder:
Universitet:
Introduktionsstilling:
Om mig:
Mikkel Kunwald
Aalborg-Aarhus
Alder:
Universitet:
Introduktionsstilling:
Om mig:
Christian Søndergaard
Glostrup-Rigshospitalet
Alder:
Universitet:
Introduktionsstilling:
Om mig:
2019
Nikola Mikic
Aalborg-Aarhus
Alder:
Universitet:
Introduktionsstilling:
Om mig: